Inspiratie­box


Elke editie van het Reiefestival wordt met een thema gewerkt. Geloof is het thema voor 2023. De inspiratiebox is een leidraad voor makers en kunstenaars die willen deelnemen aan de open oproep.

Het thema ‘geloof’ is opgedeeld in vijf hoofdstukken: bijgeloof, overtuiging, rituelen, spiritualiteit, en waarheid. Elk hiervan bestaat uit een algemene inleiding, één actueel voorbeeld en de historische insteken die door de erfgoedpartners werden voorgesteld. Ze brengen minder voor de hand liggende verhalen over Brugge naar boven en zijn heel divers van vorm en inhoud. Het kunnen objecten zijn, maar evengoed andere sporen zoals bronvermelding, verhalen, documenten.

De inspiratiebox is een introductie, een vertrekpunt dat uitnodigt om creatief te associëren. Spreekt een inspiratie je meteen aan, of ben je gegrepen door een nog ander voorbeeld van Brugs erfgoed? Zorg in je voorstel dat de inspiratie leesbaar is, verder is de artistieke uitwerking vrij.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken en voor analysedoeleinden.  Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Meer info