Open Call

Het programma van het Reiefestival wordt samengesteld aan de hand van een open oproep. Het Reiefestival zoekt podiumgerelateerde artistieke projecten die vertrekken van Brugges rijke geschiedenis en het erfgoed van de stad. Elke editie van het Reiefestival focust op een bepaald thema.

Wat

Het Reiefestival is een interdisciplinair kunstenfestival die de verbinding maakt tussen het erfgoed en de geschiedenis van Brugge en hedendaagse kunst. Het festival vindt plaats in de tweede helft van augustus 2023 en spreidt zich uit over meerdere dagen op verschillende openluchtlocaties op en rond de Brugse reien.

Thema

Voor de eerste editie werkt het Reiefestival met het thema ‘geloof’. Geloof is breed interpreteerbaar vanuit diverse achtergronden en over verschillende generaties heen. Het geloofsthema verwijst niet alleen naar de verscheidene wereldreligies, naar spiritualiteit en rituelen, maar evengoed naar persoonlijke vormen van geloof en overtuiging en naar vormen van bijgeloof die diep geworteld zijn in onze dagelijkse realiteit. Geloof kan ook niet los gezien worden van waarheid en van de grens tussen waarheid en fictie, het moment waarop je gelooft dat iets een waarheid wordt.

Inspiratiebox

Aan de hand van de inspiratiebox wordt het thema uitgelegd en geïllustreerd met allerlei elementen aangereikt door erfgoedorganisaties uit Brugge. De inspiratiebox begeleidt deze open call en kan je op weg helpen in je programmavoorstel. Het kan een eerste stap zijn in een kennismaking met erfgoed.

Wie

Het Reiefestival zoekt professionele makers/kunstenaars die in het bredere kunstenveld actief zijn in één of meerdere podiumgerelateerde artistieke disciplines zoals theater, muziektheater, performance, dans, muziek, klankkunst, spoken word, circus … Het festival stelt verscheidenheid in schaalgrootte en vorm voorop. De open oproep richt zich zowel tot makers die reeds met erfgoed werkten als makers die voor een eerste keer met erfgoed aan de slag willen.

Hoe

Heb jij een project of wil jij een nieuw project opstarten dat vertrekt vanuit het rijke erfgoed van Brugge? Neem dan deel aan deze open oproep. Dien jouw voorstel in voor 30 november 2021, samen met de bijbehorende bijlagen.

Aanbod

Het Reiefestival treedt op als coproducent van jouw project. Het Reiefestival biedt:

 • Een unieke speelplek
 • Inhoudelijke ondersteuning in het creatieproces
 • Ondersteuning in het aanschrijven van en verbinden met andere partners: lokaal, landelijk en internationaal
 • (Inter)nationale promotie in de aanloop naar het festival en tijdens het festival
 • Creatiebudget vanuit overleg in functie van het project
 • Technische ondersteuning tijdens het festival

Selectieprocedure

De selectieprocedure bestaat uit drie stappen:

 • Dien je voorstel in
 • Selectie voor een live/digitaal gesprek (vragen over het voorstel)
 • Finale selectie om het project verder uit te werken

Timing

 • 16 september 2021: launch open oproep
 • 30 november 2021: deadline open oproep
 • Midden maart 2022: resultaat open oproep

Infosessies

In oktober en november organiseerden we drie infosessies. De laatste hiervan werd opgenomen.  Indien je deze opname wenst te beluisteren, kan je dit aanvragen via info@reiefestival.be

Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Projectverantwoordelijke Alan Quireyns helpt je graag verder: alan.quireyns@reiefestival.be0471 41 78 79

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken en voor analysedoeleinden.  Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Meer info