Over het festival

Wat is het Reiefestival?

Het Reiefestival is een nieuw, driejaarlijks multidisciplinair kunstenfestival dat in 2023 voor het eerst georganiseerd wordt. Drie dagen lang verbindt het de geschiedenis en het erfgoed van Brugge met hedendaagse podiumkunsten.

Het festival vindt in 2023 plaats van 18 tot 20 augustus, langs verschillende locaties op en rond de Brugse reien. Elke editie krijgt een eigen thema mee en voor de eerste editie is dat Geloof in zijn ruimste betekenis. Het geloofsthema verwijst niet alleen naar de verschillende wereldreligies, maar evengoed naar persoonlijke vormen van geloof en overtuiging.

Open oproep

Het Reiefestival focust op nieuwe creaties die via een open oproep werden geselecteerd. De open oproep richtte zich tot professionele kunstenaars en makers. Zij konden putten uit een inspiratiebox, die door Brugse erfgoedorganisaties werd samengesteld en waar het thema ‘Geloof’ verder werd uitgediept.

Ruim honderd podiumkunstenaars en makers reageerden op de open oproep die in september 2021 werd gelanceerd. Een professionele jury selecteerde uit alle inzendingen veertien nieuwe creaties die, verspreid over de stad, de kern vormen van het festival.

De jury van de open call bestond uit Nico Blontrock (schepen van Cultuur Stad Brugge), Steven Slos (cultuurbeleidscoördinator Stad Brugge), Lieve Moeremans (toenmalig directeur Brugge Plus), Alan Quireyns (projectverantwoordelijke Reiefestival), Merel Vercoutere (Kunstencentrum KAAP), Albert Edelman (Concertgebouw Brugge) en externe juryleden Elke Decoker, Nora Mahammed, Christel Simons en Bert Schreurs.

Wie werkt mee?

Het Reiefestival is een initiatief van Brugge Plus in opdracht van Stad Brugge en in samenwerking met Kunstencentrum KAAP en Concertgebouw Brugge.

Team Reiefestival

Organisator Brugge Plus

Brugge Plus is de organisator van het Reiefestival. De vzw groeide uit de vzw Brugge 2002, Culturele Hoofdstad van Europa en brengt in opdracht van de stad Brugge cultuur naar alle bewoners en bezoekers, in een gastvrije sfeer en met oog voor duurzaamheid. We versterken zo mee het positief imago van de stad als hedendaagse, inclusieve en dynamische cultuurstad.

De activiteiten van Brugge Plus zijn mono- of multidisciplinair en spelen zich af in de openbare ruimte.  Bij de organisatie van de activiteiten wordt altijd uitgegaan van de kernwaarden kwaliteit, participatie en duurzaamheid. We organiseren maatschappelijke en culturele evenementen en projecten op (inter) nationaal, regionaal als lokaal niveau.

De evenementen gaan van muziek, circus tot hedendaagse kunsten. Cirque Plus, Feest in ‘t Park, Uitwijken, Film op het Strand, Lichtfeest Lissewege, Iedereen Klassiek, Krikrak, Wintergloed, Gouden Boomstoet en Triënnale Brugge sieren onze kalender.

Contact

Laat hier je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief

Volg onderstaande link om tickets voor één of meerdere voorstellingen van het Reiefestival te bestellen.

Controleer tijdens het boeken of je de juiste voorstelling, dag en/of timeslots hebt gekozen.