Over ons

Het Reiefestival is een interdisciplinair kunstenfestival die de verbinding maakt tussen het erfgoed en de geschiedenis van Brugge en hedendaagse kunst. Het festival vindt plaats in augustus 2023, spreidt zich uit over meerdere dagen op verschillende openluchtlocaties op en rond de Brugse reien. Het focust op nieuwe creaties.

Reiefeesten wordt Reiefestival

In 2013 werd na vijftig jaar een punt gezet achter de Reiefeesten op en rond de Brugse kanalen. In 2023 komen de Reiefeesten terug, als onderdeel van een culturele cyclus waarbij Triënnale Brugge, Gouden Boomstoet en – voortaan- het Reiefestival elkaar afwisselen. Het concept is volledig anders: Brugge krijgt er met het Reiefestival een kwaliteitsvol driejaarlijks festival voor podiumkunsten bij met de focus op creatie.

Het Brugse historische erfgoed blijft decor en inspiratiebron, en elke editie werken makers rond een thema. Het programma wordt samengesteld aan de hand van een open call die liep tot 30 november 2021

Wie werkt mee ?

Het Reiefestival is een initiatief van Brugge Plus, in samenwerking met Concertgebouw Brugge en KAAP, met de steun van Stad Brugge.

Organisator Brugge Plus

Brugge Plus is de organisator van het Reiefestival. De vzw groeide uit de vzw Brugge 2002, Culturele Hoofdstad van Europa en brengt in opdracht van de stad Brugge cultuur naar alle bewoners en bezoekers, in een gastvrije sfeer en met oog voor duurzaamheid. We versterken zo mee het positief imago van de stad als hedendaagse, inclusieve en dynamische cultuurstad.

De activiteiten van Brugge Plus zijn mono- of multidisciplinair en spelen zich af in de openbare ruimte. De bevoegde stadsdiensten en de vele culturele en maatschappelijke organisaties in de stad zijn hiervoor onze partners. Bij de organisatie van de activiteiten wordt bovendien altijd uitgegaan van de kernwaarden kwaliteit, participatie en duurzaamheid. We organiseren maatschappelijke en culturele evenementen en projecten op (inter) nationaal, regionaal als lokaal niveau.

De evenementen gaan van gastronomie, circus tot hedendaagse kunsten: Cirque Plus, Feest in ‘t Park, Kookeet, Uitwijken, Belgiek, Film op het Strand, Lichtfeest Lissewege, Iedereen Klassiek, Krikrak, Wintergloed en Triënnale Brugge.

Contact

Voor verdere vragen kun je contact opnemen met projectverantwoordelijke Alan Quireyns: alan.quireyns@reiefestival.be, 0471 41 78 79

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken en voor analysedoeleinden.  Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Meer info