• Betalend

  Beatrijs

  Het Huis Hasselt

  Beatrijs is een middeleeuwse non die het klooster verlaat voor een jeugdliefde. Maar wanneer het geld op is, laat hij haar en hun kinderen in de steek. Ze gaat aan de slag als sekswerker om in hun levensonderhoud te voorzien, maar beslist uiteindelijk toch om terug te keren naar het klooster en haar kinderen af te staan. Lola Bogaert, Sara Haeck en Yinka Kuitenbrouwer brengen dit middeleeuws verhaal naar vandaag. Waarom maakte Beatrijs de keuzes die ze maakte? Hoe verhouden we ons vandaag hier tegenover?

 • Betalend

  De Duivels

  Krapp vzw

  De Duivels is een theatervoorstelling, gebaseerd op een waargebeurd heksenproces in de 17e eeuw in het Franse stadje Loudun. Moeder-overste Jeanne Des Anges en haar mede-ursulinen worden beschuldigd van bezetenheid door de duivel. In de zoektocht naar de demonische aanstichter krijgt men al snel de promiscue priester Urbain Grandier in het vizier. De Duivels neemt de vorm aan van een moderne rechtszaak, met het publiek als jury. Die publieksjury wordt geconfronteerd met een samenleving in geloofscrisis, wanneer angst en twijfel de oude, onwrikbare waarheid laten wankelen.

 • Gratis

  Dit is geen appel.

  Marieke De Maré, Ilke De Vries met LARF!

  In Dit is geen appel. gaat LARF! met schrijfster en maker Marieke De Maré en videokunstenares Ilke De Vries aan de slag met een klas scholieren van de Brugse Hotel- en Toerismeschool Spermalie. Ze doen artistiek onderzoek, vertrekkend van de leefwereld van de leerlingen. Ze nemen het woord ‘geloof’ onder de loep, kleden het aan en uit, en gaan op zoek naar wat geloof vandaag nog betekent. De resultaten van dit onderzoek verwerken ze in een videokunstwerk, opgesteld in de publieke ruimte langs de reien. Daarnaast maken de leerlingen ook iets lekkers voor de bezoekers.

 • Betalend

  Earth

  Robbert & Frank Frank & Robbert

  Earth is het eerste deel van een vijfluik van participatieve performances met de overkoepelende titel Table Dialogues. Dit meerjarig project wil theater verbinden met de persoonlijke verhalen van de deelnemers. In Earth worden telkens vier deelnemers met elkaar verbonden. Tijdens deze intieme ervaring proberen ze samen een kosmos te creëren. Dat gebeurt met analoge instrumenten zoals klei, krijt en het gesproken woord, maar ook door middel van Virtual Reality en Oculus Headsets. De voorstelling ontlokt een dialoog tussen jou, je overbuur en de wereld. Deze unieke ervaring gaat over de vragen des levens en de schoonheid der dingen.

 • Gratis

  Installatie

  Salon Arents

  Enter the ♡

  Riccardo Santalucia

  Enter the is een audiovisuele installatie, gemaakt door Riccardo Santalucia om de bijhorende audiovisuele video en live performance Myein zowel in te leiden alsook te kaderen. Het centrale beeld is een 3D-piñata, die we nu vooral kennen van kinderfeestjes, waar ze deze opvullen met snoep en vervolgens stuk slaan. De piñata werd traditioneel gebruikt in een ritueel om overvloed te vieren en vormt hier de aanleiding om na te denken over het gebruik van archieven in de gamificatie van kunstwerken. 

 • Gratis

  FULCO

  FULCO bezingt de alledaagse waan-zin. De Gentse Nederlander speelt bij BeraadGeslagen, STADT en De Beren Gieren, maar werkt in de tussentijd voortdurend aan Nederlandstalige nummers. Denk aan kleurrijke synths en lekkere drummetjes. Een losgeslagen muzikaliteit en een heerlijk rijke taal, veel melodie en zelfs post-punk. Met voorbeelden als Doe Maar, Sly & The Family Stone en Mac DeMarco.  

  FULCO kleedt zijn nummers live uit tot hun essentie, bouwt ze weer op op de manier waar hij die avond zin in heeft, wat het publiek hem ingeeft. Hij verkent zijn teksten opnieuw, gaat in gesprek met zijn luisteraars … een intiem akoestisch concert.

 • Betalend

  Kapitein Nemo

  NARWAL

  In een magische tentboot hoor je de stem van Kapitein Nemo. Hij neemt je mee op zijn betoverende onderwaterreis en vertelt over fantasieën die nooit weggaan, of het nu waait of windstil is. Kapitein Nemo is een dromerig luisteravontuur voor kleine en grote zeevaarders (van 6 tot 106 jaar).

 • Betalend

  Locus iste

  Benjamin Verdonck, Lucas Van Haesbroeck en Joris Verdin

  O quam metuendus est locus iste! O hoe ontzagwekkend is deze plek!
  Benjamin Verdonck en Lucas Van Haesbroeck maken met een van hun kijkkasten een nieuwe compositie voor de Joseph Ryelandtzaal (de voormalige kerk van het Theresianenklooster). De muziek hiervoor wordt uitgevoerd op het orgel, door Joris Verdin. Verwacht je aan een indringend schouwspel van licht, schaduw, luiken, diepe tonen en heel veel touwtjes.

 • Gratis

  Performance

  Augustijnenrei

  Musicians & speakers corner

  Het Reiefestival stelt haar podium open op vrijdag 18 augustus om 19u30 voor jouw meest private of spectaculaire bezweringen, beuzelarijn en toverspreuken! Overtuig het publiek in maximum 15 minuten van uw heetste denkbeelden.
  De avond wordt aaneengepraat door Michaël Minjauw aka DJ De Wilde Vogel.

 • Betalend

  Performance

  Salon Arents

  Myein

  Gloria Dorliguzzo & Riccardo Santalucia

  Myein is een meeslepende audiovisuele ervaring met live performances van choreografe en danseres Gloria Dorliguzzo en multimediakunstenaar Riccardo Santalucia. Hun project stelt het gebruik van cultureel erfgoed, in het bijzonder dat van de Vlaamse Primitieven, als een mythologisch instrument voor om een nationale identiteit te creëren en te bevorderen. In Santalucia’s video worden middeleeuwse schilderijen en erfgoed getransformeerd in pure kleuren en geïntegreerd in het water dat zo kenmerkend is voor Brugge: de reitjes. Gloria Dorliguzzo’s performance brengt verschillende verhaallijnen samen en biedt zo inzichten over het gebruik van beelden in de media – van hun behoud tot hun herbestemming.

 • Betalend

  Performance

  Turnzaal Howest

  Nocturnes for a society

  Newpolyphonies - Myriam Van Imschoot & Lucas Van Haesbroeck

  Nocturnes for a society maakt een eigentijdse versie van het wiegelied. Het vertrekt van het motief van de torenwachter als beschermheer van de gemeenschap. Meteen bij aankomst neem je deel, niet om schaapjes te tellen, maar om samen klanken te maken, die doorheen de nacht op diverse manieren worden afgespeeld. Verschillende muzikale genres en culturen komen tijdens deze happening samen, waaronder de baanbrekende muziektheorieën en muziekexperimenten van Pauline Oliveros. Het resultaat is een gedeelde geluidsmeditatie en een vernieuwende muzikale ervaring die begint bij valavond en eindigt de volgende ochtend.

 • Gratis

  Workshops

  Poortersloge

  P.G.R. (Pro Gratia Recepta)

  Azzurra De Gregorio

  Tijdens het participatief project ontdek je samen met Azzurra De Gregorio de magie en rituelen achter het gebruik van ex voto’s. Je maakt je eigen ex voto, geïnspireerd door voorbeelden uit verschillende historische periodes en landen, en ervaart nieuwe vormen van hybride en gedeelde rituelen.

 • Gratis

  P.G.R. (pro gratia recepta)

  Azzurra De Gregorio

  P.G.R. – Pro Gratia Recepta betrekt alle bezoekers van het Reiefestival die graag iemand of iets danken voor het verhoren van hun wensen. Tijdens een bootprocessie langs de kanalen van de stad worden de ex voto’s uit de workshop aangeboden aan een mysterieuze figuur, die een rituele performance zal uitvoeren op het water.

 • Gratis

  Procession

  Nadav Perlman & Rino Sokol

  Het vermogen om ergens in te geloven is belangrijker dan waar men in gelooft. Nadav Perlman en Rino Sokol nodigen het publiek uit om tijdens hun hedendaagse processie enkele iconische locaties van Brugge te herbezoeken. Vijf performers, gekleed in Perlmans’ ontwerpen, begeleiden het oog en hart terwijl ze gedurende enkele uren verschillende staten van zijn verkennen. De wandeling mondt uit in een ceremonie onder de Sint-Salvatorskathedraal.

 • Betalend

  T-2123

  Barbara T‘Jonck

  In T-2123 ontdekt het publiek een archief van stemmen en geluiden uit de toekomst. Tijdens het Reiefestival ontsluit dit archief zich als een audiowandeling in het historische centrum van Brugge. T-2123 (onder)zoekt er vanuit dit toekomstig perspectief een ander leven.

 • Betalend

  Belevingsconcert

  Ten Wijngaerde

  Urban Refuge

  Nina Vanhoenacker

  Celliste Nina Vanhoenacker haalde voor deze geluidservaring inspiratie bij de Brugse zusters Redemptoristinnen en meer bepaald hun sterke focus op zielenheil en spiritueel zelfonderzoek. Aan de hand van een nieuwe creatie van componiste Anqi Liu en andere repetitieve, minimalistische hedendaagse composities creëert Nina Vanhoenacker een klankenstroom die een innerlijke en geestverruimende beleving ontlokt. Deze alternatieve concertervaring voegt cello, stem en elektronische effecten samen tot een meditatief en hedendaags ritueel.

 • Betalend

  Performance

  Minnewaterbrug

  Vitus

  Jorre Vandenbussche

  Vitus is een tocht naar fysieke en spirituele genezing. Nu de eerste tekenen van de ziekte van Huntington zich bij hem beginnen te manifesteren, heeft Jorre Vandenbussche besloten een heel persoonlijk project aan te vatten. Zoals de Sint-Vitus en Sint-Jansdansers elk jaar een brug over moesten om genezing af te smeken, zo zal hij een rituele oversteek ontwikkelen. Hij put daarbij inspiratie uit zijn eigen bewegingsarsenaal en de historische verhalen over dansmanieën.

 • Gratis

  Klankinstallatie

  Burg

  Wensen voor de Wind

  NARWAL, Michiel Alberts, Sig Beunen, Sarah Geirnaert & Ruben Nachtergaele

  Wensen voor de Wind is een rituele performance over dromen. De bezwerende klanken van een droommast lokken je om je dromen en wensen achter te laten. Tijdens de slotperformance op zondag geeft Michiel Alberts de dromen en wensen van de bezoekers aan het water en de wind.

 • Gratis

  Wensen voor de wind

  NARWAL, Michiel Alberts, Sig Beunen, Sarah Geirnaert & Ruben Nachtergaele

  Wensen voor de Wind is een rituele performance over dromen. De bezwerende klanken van een droommast lokken je om je dromen en wensen achter te laten. Tijdens de slotperformance op zondag geeft Michiel Alberts de dromen en wensen van de bezoekers aan het water en de wind.

Volg onderstaande link om tickets voor één of meerdere voorstellingen van het Reiefestival te bestellen.

Controleer tijdens het boeken of je de juiste voorstelling, dag en/of timeslots hebt gekozen.