Wensen voor de wind

  • Zondag
    17:00 - 21:00

Op de Burg in Brugge springt een bijzondere mast in het oog, een droommast. Hij ziet er niet alleen prachtig uit, met zijn verwijzingen naar de zee. Er borrelen ook droomklanken uit op. En hij is getooid met prachtige, kleurrijke linten. Alle passanten, jong en oud, zijn het hele festival lang welkom om hun wensen aan zijn wapperende linten toe te vertrouwen. Tenslotte worden ze op zondag naar de rei aan het Concertgebouw gebracht. Daar geeft Michiel Alberts in een rituele performance aandacht aan iedere wens of droom om ze vervolgens mee te geven aan het water en de wind. Zo worden alle wensen en dromen meegevoerd naar de zee

NL/EN

Thema ‘Geloof’

Met Wensen voor de Wind wordt het thema geloof van het Reiefestival verbonden met de wensdromen en gebeden van Bruggelingen en passanten. De kleurrijke linten refereren aan de lakenhandel die Brugge groot maakte en zijn ook geïnspireerd door gebedsvlaggetjes die je soms in tempels vindt. De connectie met de zee verwijst naar Brugge als havenstad met de meest uiteenlopende zeemanswensen– en dromen: wensen voor een behouden vaart en een veilige terugkomst, dromen van een goede vangst of van onontdekte schatten. Maar ook wensen die universeel zijn en van alle tijden: wensen van troost en verbinding, wensen aan alle soorten godheden.  

Credits

Concept Michiel Alberts & NARWAL (Winny Ang & Bart Verheyen)
Droommast– en vlotbouwers Sig Beunen en Sarah Geirnaert (Timecircus) 
Performance Michiel Alberts
Muziek & soundscape Ruben Nachtergaele 
Live electronics Stef Heeren 

Michiel Alberts (°1972) is al jaren actief als performancekunstenaar, beeldend kunstenaar en theatermaker en bedacht het concept van ‘Wensen voor de wind’, samen met Narwal. In zijn werk staan langdurige, geconcentreerde handelingen, rituele performances en beeldende vertellingen centraal. In 2020 kwam na vele beeldende performances en fotografisch, cinematografisch en grafisch werk ook het theater weer op zijn pad. Zo regisseerde hij ‘De Tijdtemmer’ (2020) voor WITHWIT, waarmee hij ook ‘De Stad’ (2021) en ‘De Grote Zwarte Vogel’ (2022) creëerde.  

NARWAL, dat zijn Winny Ang (°1975) en Bart Verheyen (°1986). Samen gaan ze op zoek naar inspirerende samenwerkingen en onverwachte kruisbestuivingen.
Winny Ang houdt van kleine en grote verhalen die haar pad dagdagelijks kruisen. Vanuit die passie werd ze kinder- en jeugdpsychiater, specialiseerde ze zich verder in culturele psychiatrie en doceert ze communicatie en diversiteit aan toekomstige artsen (UAntwerpen). Winny bedenkt ook graag verhalen. Dat mondde tot op vandaag uit in drie kinderboeken, uitgegeven bij Studio Sesam en De Eenhoorn.  
Bart Verheyen is klassiek pianist, organist en docent aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hij treedt op in binnen- en buitenland, zowel solo als in ensembles. Hij werkte onder meer samen met Katrien Baerts, I Solisti en Collegium Novum Zürich. Hij componeert ook en dialogeert graag met andere kunstdisciplines en vakgebieden.  Zo creërde hij de soundscape voor Kapitein Nemo, de eerste productie van NARWAL. 

Sig Beunen (°1985)  en Sarah Geirnaert (°1986) zijn de droommast- en vlotbouwers van dienst. Ze maken beiden deel uit van kunstenaarscollectief Timecircus, waar ze de meest uiteenlopende bouwsels maken uit gerecupereerde materialen. Ze werken samen met verschillende (theater)gezelschappen. 

Ruben Nachtergaele (°1974) zorgt voor de muziek en soundscape bij de installaties. Als componist en performer van muziek voor podiumkunsten werkte hij al samen met vele lokale en internationale gezelschappen en kunstenaars. Zo vormt hij samen met Eva De Groote Audiomakerij Selkie en maakt hij artistieke podcasts zoals Nabij en de Fabelachtige stad. Ook als solo-artiest creëert hij geluidsinstallaties in binnen- en buitenland. Zijn performances situeren zich op het gebied van waarneming, bewustzijn en transformatieprocessen. Luisteren vormt het uitgangspunt voor zijn creaties, met liefde en aandacht voor de stilte. 

Volg onderstaande link om tickets voor één of meerdere voorstellingen van het Reiefestival te bestellen.

Controleer tijdens het boeken of je de juiste voorstelling, dag en/of timeslots hebt gekozen.