Kapitein Nemo

  • Van 7 tot 20 augustus
    11:00 - 18:00

Kapitein Nemo houdt het meest van zeedieren, onderwaterplanten en oneindig veel blauw. De golven in zijn hoofd brengen hem naar de dieptes van de zee. Op zoek naar vampierinktvissen met van die gekke lichtjes aan hun tentakels. Dag en nacht is hij in de weer om zijn onderwaterdroom waar te maken.We ontmoeten Nemo op de plek waar hij het liefste is, waar water en land elkaar raken. Ga je mee op ontdekking? Spring dan aan boord van zijn magische tentboot. Voel de wind door je haren en laat je in vervoering brengen door de magische klanken van de oceaan waar muzikale archipels de gedachten doen dobberen. Kapitein Nemo is een dromerig luisteravontuur voor kleine en grote zeevaarders van 6 tot 106 jaar. Over fantasieën die nooit weggaan, of het nu waait of windstil is. Speciaal voor deze gelegenheid vindt Kapitein Nemo plaats op het strand van Zeebrugge en dit reeds vanaf 7 augustus.  

NL

Thema ‘Geloof’

Kapitein Nemo grijpt terug naar ‘Twintigduizend mijlen onder zee’, het alombekende verhaal van Jules Verne. Het stelt zich Nemo voor als kleine jongen die een grote onderwaterboot met veel ramen wil bouwen. Vanuit de ongebreidelde verbeeldingskracht en nieuwsgierigheid van de jonge Nemo ontstaat een stroom van vragen en gedachten die je als luisteraar even doet stilstaan bij wat je drijft als mens, waarin je gelooft, welke nieuwe of ver weg opgeborgen dromen je hebt. Met de boot van Nemo is er een link met een votiefschip, een scheepsmodel dat vroeger bij het altaar van een schippersgilde werd geplaatst. Ook in Kapitein Nemo staat het schip centraal als drager van dromen, herinneringen en hoop. Daarnaast sluit de installatie naadloos aan bij de sterke historische connectie van Brugge met de zee.

Kapitein Nemo is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Winny Ang (tekst) en Charlotte Severeyns (illustraties). NARWAL creëerde samen met regisseur Michiel Alberts een totaalervaring die de zintuigen en ontdekkingsgeest prikkelt en je in de wereld van het boek doet duiken. Centraal staat de magische tentboot, een imposante installatie die door Sig Beunen en Sarah Geirnaert van Timecircus werd gebouwd en ingericht. De poëtische, filosofische en licht absurde tekstfragmenten zijn ingesproken door acteur Peter de Graef en zijn ingebed in een dromerige soundscape van componist Bart Verheyen.

Credits

Concept NARWAL (Winny Ang & Bart Verheyen)
Bootbouwers Sig Beunen & Sarah Geirnaert (Timecircus)
Tekst Winny Ang
Muziek & soundscape Bart Verheyen
Stem Peter De Graef
Visuele vormgeving Charlotte Severeyns
Regie Michiel Alberts
Zingende schelpen Hendrik Muylaert & Siska Verrycken
Zeewierdrank Katelijne Mannaert (Vitis)
Gebaseerd op het boek Kapitein Nemo van Winny Ang & Charlotte Severeyns (uitgeverij De Eenhoorn) 
Met de steun van Stad Antwerpen, Icarus Surfclub, Cera en de volle windkracht van STORMKOP

Volg onderstaande link om tickets voor één of meerdere voorstellingen van het Reiefestival te bestellen.

Controleer tijdens het boeken of je de juiste voorstelling, dag en/of timeslots hebt gekozen.