Veel­gestelde vragen

 • Algemeen & programma

  Wat is het Reiefestival?

  Het Reiefestival in Brugge is een nieuw meerdaags kunstenfestival dat erfgoed verbindt met hedendaagse podiumkunsten. Het festival vindt driejaarlijks plaats vanaf 2023. Dit jaar gaat Reiefestival door van vrijdag 18 tot en met 20 augustus 2023 en focust op nieuwe creaties. Veertien nationale en internationale makers en kunstenaars creëerden voorstellingen op maat van verschillende openluchtlocaties in Brugge. Elke editie wordt met een thema gewerkt. ‘Geloof’ is het thema van 2023.

  Waar gaat het thema ‘Geloof’ over?

  Elke editie wordt met een thema gewerkt. Geloof is het thema voor 2023. Geloof verwijst hier niet alleen naar de verschillende wereldreligies, maar evengoed naar persoonlijke vormen van geloof en overtuiging en naar vormen van bijgeloof die diepgeworteld zitten in ons dagelijks leven. Het bevat de spirituele ervaring die dagelijkse werkelijkheid en bewustzijn achter zich laat, of oplost in een groter geheel. Wat is de rol van geloof vandaag en verschilt deze van het, verre of recente, verleden? Geloof kan ook niet los gezien worden van waarheid en van de grens tussen waarheid en fictie, het moment waarop je gelooft dat iets waarheid wordt.

  Hoe is de selectie van het programma gebeurd?

  Het programma werd samengesteld aan de hand van een open oproep, gericht aan professionele kunstenaars en makers die in het bredere kunstveld actief zijn in één of meerdere podiumdisciplines: theater, muziektheater, performance, dans, muziek, klankklust, spoken word, circus… De eerste open oproep liep van 15 september tot 30 november 2021. Aan de hand van een online formulier konden geïnteresseerden een projectvoorstel indienen. 104 aanvragen werden door een jury geselecteerd in twee fasen: selectie op inzending en gesprek.

  Kan ik het Reiefestival ook bezoeken met kinderen?

  Er zijn enkele voorstellingen die toegankelijk zijn voor kinderen:
  – Kapitein Nemo (Zeebrugge)
  – Wensen voor de Wind
  – Dit is geen appel.
  – Locus iste
  – Procession
  – P.G.R. (Pro Gratia Recepta)
  – Johannes Is Zijn Naam
  – Beatrijs: een makkelijk middeleeuws Maria-mirakel maar dan moeilijk

  Hoe kan ik mij voorbereiden voor het Reiefestival?

  Je kan het programma doornemen via deze website. De inspiratiebox geeft je ook meer inzicht in het thema ‘Geloof’.
  Vanaf 3 mei kan je je eigen programma samenstellen aan de hand van een uitgebreide timetable van het Reiefestival.

 • Praktisch

  Wanneer vindt het Reiefestival plaats?

  Het Reiefestival gaat driejaarljiks door en vindt in 2023 plaats op 18, 19 en 20 augustus.

  Waar vindt het Reiefestival plaats?

  Het festival vindt plaats in de Brugse binnenstad op 17 verschillende locaties, verspreid over de stad en de Brugse deelgemeenten.

  Is er een vast parcours?

  Neen, er is geen parcours tijdens het Reiefestival. De voorstellingen vinden plaats op verschillende locaties in de stad, op verschillende tijdstippen.

  Waarvoor kan ik terecht in het festivalcentrum?

  Het festivalcentrum, gelegen in Salon Arents (Dijver 16, 8000 Brugge), doet tijdens het Reiefestival dienst als centrale ontmoetingsplek waar je terecht kan voor info & tickets. Het is ook de centrale ontmoetingsplek van het festival waar volgende activiteiten plaatsvinden:

  • Festivalbar hosted by De Republiek. Geen festival zonder bar, geen betere host voor deze bar dan De Republiek! Als Stadsmaker met Grand Café brengt De Republiek haar frisse dynamiek en gastvrijheid voor de gelegenheid naar het Reiefestival. Samen transformeren we het binnenplein van Hof Arents tot een bruisend festivalcentrum.
  • Installatie Enter the ♡ & performance Myein van Riccardo Santalucia & Gloria Dorliguzzo. De tentoonstellingsruimte in Salon Arents wordt tijdens het Reiefestival ingenomen door de audiovisuele installatie ‘Enter the ♡’ van Riccardo Santalucia de live performance ‘Myein’ door Gloria Dorliguzzo inleidt en kadert. De installatie is gedurende het festival gratis te bezoeken. Voor de performance, die elke dag plaatsvindt om 16:30 en 18:30 uur kan je een ticket kopen via www.reiefstival.be, bij In&Uit of in het festivalcentrum zelf.

  Wat zijn de openingsuren van het festivalcentrum?

  Het festivalcentrum is geopend van 11u tot 1u ’s nachts.

  Is er een infopunt tijdens het festival?

  Er zijn twee infopunten waar je gedetailleerde informatie over het festival kan krijgen:
  1. In&Uit Brugge (’t Zand 34, 8000 Brugge). Geopend van maandag tot zaterdag van 10u tot 13u en van 14u tot 17u & op zon – en feestdagen van 10u tot 14u.
  2. Festivalcentrum Reiefestival (Arentshof: Dijver 16, 8000 Brugge). Geopend op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus van 11u tot 22u.

   

   

 • Tickets

  Wanneer start de ticketverkoop?

  De ticketverkoop start op 3 mei om 11u.

  Hoeveel kost een ticket?

  Ticketprijzen variëren van voorstelling tot voorstelling. Voor jongeren onder de 26 jaar geldt er 50% korting.

 • Varia

  Hoe kan ik op de hoogte blijven van het Reiefestival 2023?

  Je kan je inschrijven op de nieuwsbrief, je kan onze website consulteren of volg ons op Facebook en Instagram.

  Hoe kan ik een idee indienen voor de volgende editie van het Reiefestival?

  Er wordt een nieuwe open oproep gelanceerd voor de tweede editie van het Reiefestival (in 2026) in september 2024. We kondigen hierbij ook het nieuwe thema aan.

Volg onderstaande link om tickets voor één of meerdere voorstellingen van het Reiefestival te bestellen.

Controleer tijdens het boeken of je de juiste voorstelling, dag en/of timeslots hebt gekozen.